Sportage vanaf € 23.390

Design


Een nieuwe vorm van raffinement

Elke keer dat u plaatsneemt achter het stuur van uw nieuwe Kia Sportage, maakt u een statement. Deze in Europa ontworpen en geproduceerde wagen heeft een indrukwekkend profiel, een sportieve neus met de kenmerkende Kia-grille en geraffineerde verchroomde ruitlijsten. Het stoere design van de achterzijde en de slanke achterlichten geven de Sportage extra chic en stijl.

De Nieuwe Sportage ziet er van de motorkap tot de achterklep uit als een echte SUV. Zo geven de hooggeplaatste koplampen en de lage, brede grille de neus een imposante en stabiele uitstraling. De vloeiende lijnen en scherpe vouwen creëren een dynamisch profiel. Aan de achterzijde maken de strakke lijnen, fraaie welvingen en opvallende lichtunits een blijvende indruk.

Het interieur van de nieuwe Sportage zal u in veel opzichten verrassen. Dankzij de zacht aanvoelende materialen, de hoogwaardige afwerking en het oog voor detail ziet en voelt u het verschil. De nieuwe ergonomische cockpit, waarin alles onder handbereik en overzichtelijk is geplaatst, is volledig op de bestuurder gericht. U kunt dus uw aandacht volledig op het rijden richten.

Rijhulpsystemen


Toegevoegde intelligentie

Dankzij geavanceerde verlichtingstechnologieën kunt u elke rit in de nieuwe Kia Sportage met een gerust hart tegemoet zien. De meedraaiende bi-xenonkoplampen schijnen de bocht in en verbeteren zo het zicht in het donker. High Beam Assist detecteert automatisch de koplampen en achterlichten van voertuigen vóór u en schakelt op basis van deze gegevens automatisch over op dimlicht of grootlicht.

Met het Speed Limit Information-systeem van de nieuwe Sportage bent u altijd op de hoogte van de ter plekke geldende snelheidslimiet. Een camera detecteert de borden. Vervolgens wordt deze snelheid op het instrumentenpaneel weergegeven. Het Lane Keeping Assist-systeem, dat dezelfde camera gebruikt, waarschuwt u actief wanneer uw wagen de rijstrook dreigt te verlaten. Het systeem kan de wagen zelfs met stuurcorrecties terugbrengen op de rijstrook.

Ogen op de achterkant van uw wagen? Deze vergelijking geeft een accuraat beeld van het achteruitrijden in de nieuwe Kia Sportage. De beelden van de achteruitrijcamera worden op het scherm van het navigatiesysteem weergegeven, inclusief dynamische rijlijnen die u helpen bij het inparkeren.

Parkeren wordt kinderspel: Het Smart Parking Assist-systeem helpt u bij het fileparkeren en het parkeren in een parkeervak dwars op de rijbaan. Bovendien helpt de uitparkeerfunctie u bij het wegrijden na het fileparkeren. U hoeft alleen maar gas te geven, te remmen en te schakelen.

Alle belangrijke informatie op één plaats, dat is het leidmotief van de nieuwe Kia Sportage. Op het centraal geplaatste 4,2 inch TFT LCD-scherm van het Supervision-instrumentenpaneel wordt alle benodigde informatie weergegeven, van navigatie-aanwijzingen tot nuttige gegevens over de reis. Een snelle blik op het bandenspanningscontrolesysteem en u weet of de bandenspanning in orde is.

Connectiviteit


Slim contact houden

Blijf ook onderweg op de hoogte dankzij Kia Connected Services met TomTom-technologie. Informatie wordt handig weergegeven op het display van de wagen (voor activatie is een smartphone met databundel nodig). Bij het fabrieksgeleverde navigatiesysteem zijn 7 jaar gratis kaartupdates en live-diensten<sup>**</sup> inbegrepen. Een geïntegreerd wifi-netwerk dat via uw smartphone verbinding maakt met het internet vervolmaakt het pakket.

Batterij bijna leeg? Geen probleem! Leg simpelweg uw compatibele smartphone in de houder in de middenconsole van de nieuwe Kia Sportage en hij wordt draadloos opgeladen. Als u andere voorwerpen op de houder legt, detecteert het systeem ze en wordt de laadfunctie om veiligheidsredenen geblokkeerd. En dat is slechts een van de vele handige voorzieningen van de nieuwe Kia Sportage.

Ontsnap aan de hectiek: in de nieuwe Sportage wordt uw favoriete muziek in topkwaliteit weergegeven. Dankzij de Clari-fi<sup>TM</sup>-technologie, die de kwaliteit van gecomprimeerde MP3-bestanden weer herstelt, levert het JBL Sound System met 8 luidsprekers een kristalhelder en zuiver geluid. De grote vraag is: welke playlist gaat u het eerste afspelen?

Waar u ook bent, u blijft altijd verbonden. Dankzij de USB- en AUX-aansluitingen in het voorste deel van de middenconsole van de nieuwe Kia Sportage kunt u al uw apparaten flexibel gebruiken en opladen. Vrienden en familie aan boord zullen blij zijn met de snellaad-USB-aansluiting voor de achterpassagiers. En dankzij Bluetooth<sup>®</sup> hoeft u geen gesprek te missen en kunt u altijd naar uw favoriete muziek luisteren.