Optima vanaf € 27.790

Design


Gericht op succes

De nieuwe Kia Optima is de perfecte evolutie van zijn bekroonde voorganger en schrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van visionair design. Onze getalenteerde Europese designers troffen precies de juiste balans tussen ingetogen stijl, visuele innovatie en functionele verbeteringen. Het resultaat: Een berline waarmee autorijden op een nog hoger niveau wordt gebracht.

De charismatische, gespierde nieuwe Kia Optima trekt overal waar hij komt de aandacht. Bij stilstand oogst hij bewondering met zijn onmiskenbare tijgerneusgrille, zijn krachtige lijnen en zijn gestrekte profiel. Eenmaal op de weg komt zijn dynamische karakter pas echt tot leven, een garantie voor eindeloos rijplezier.

Hoogwaardig design beperkt zich niet tot slechts de oppervlakte. Het zal dus geen verbazing wekken dat het interieur van de nieuwe Kia Optima even sensationeel is als zijn exterieur. Modern, ruim, hoogwaardig... zomaar enkele woorden die u te binnen kunnen schieten wanneer u met deze wagen onderweg bent.

Comfort


Afgestemd op een druk leven

Het ruime interieur verwelkomt u in een hoogwaardige atmosfeer. De materialen zijn van hoge kwaliteit, zoals het leder waarmee de zetels bekleed zijn. Uit alles blijkt de aandacht voor het detail, van de zorgvuldig gekozen zacht aanvoelende materialen tot de harmonieuze kleuren en smaakvolle accenten. U voelt de kwaliteit.

Eén met de weg: dankzij het naar u toe gedraaid instrumentenpaneel kunt u uw ogen beter op de weg gericht houden. Een korte blik in de richting van het geavanceerde dashboard met instelbaar controlepaneel geeft u alle informatie die u nodig hebt. Op weg naar een belangrijke vergadering? U hoeft alleen de bestemming in te voeren en het navigatiesysteem begeleidt u ernaartoe. Het behoort tot de standaarduitrusting.

De volledig nieuw ontworpen zetels bieden comfort van het hoogste niveau. De instelbare stoelverwarming en de luchtcirculatie van de geventileerde voorzetels zorgen voor extra comfort. U kunt het interieur aan uw persoonlijke voorkeur aanpassen met verschillende bekledingskleuren en materialen. En wanneer uw Optima is uitgerust met het Smart Trunk-systeem, kunt u zelfs handenvrij het kofferdeksel openen.

Het panoramisch open dak van de nieuwe Kia Optima geeft een luchtig gevoel van vrijheid. U zou haast vergeten dat het een gewone werkdag is. En wanneer u even genoeg van de zon hebt, kunt u met een klik het zonnescherm sluiten.

Rijassistentie


Hightech rijondersteuning

Met de nieuwe Kia Optima wordt parkeren kinderspel. Het Smart Parking Assist System bepaalt met sensoren de grootte van een parkeervak, waarna het systeem de besturing overneemt en de wagen met uiterste precisie in het vak parkeert. Het systeem is geschikt voor fileparkeren en haaks inparkeren en biedt ook bij het verlaten van het parkeervak de helpende hand. U hoeft alleen de snelheid te regelen en de versnellingsbak te bedienen.

De intuïtieve Around View Monitor geeft u in vogelvluchtperspectief een totaaloverzicht van de omgeving van uw nieuwe Optima. Hoe werkt het? Door middel van een combinatie van de vier breedhoekbeelden van camera's aan de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de wagen.

De adaptieve bi-xenonkoplampen van de nieuwe Kia Optima verbeteren uw zicht in het donker. Op basis van de stuurbewegingen en de rijsnelheid verlicht dit systeem actief de bochten in de weg voor u, voor een optimaal zicht onder nachtelijke omstandigheden.

High Beam Assist is een slimme functie die automatisch de koplampen en achterlichten van wagens vóór u herkent en afhankelijk van de omstandigheden automatisch overschakelt op dimlicht of grootlicht. Een veilige en ontspannen gedachte wanneer u na een lange dag op kantoor naar huis rijdt.