Optima SW vanaf € 29.090

Design


De stijl van innovatie

Deze auto put inspiratie uit het SPORTSPACE-concept uit 2015 en luidt een nieuw tijdperk in onze designgeschiedenis in. Door het perfecte evenwicht te zoeken tussen superieure stijl, visuele innovatie en functionele verbeteringen, creëerden onze ontwerpers een Sportswagon die niets te wensen overlaat.

Met zijn dynamische flanken, krachtige schouders en lange, aflopende daklijn trekt de nieuwe Kia Optima Sportswagon overal de aandacht. Hoogtechnologische led-koplampen priemen door het donker om de weg kristalhelder te verlichten. Functionaliteit zag er nog nooit zo goed uit.

Ook onderhuids gaat het opmerkelijke design voort. Dat vertaalt zich in het schitterende interieur van de nieuwe Kia Optima Sportswagon. In deze even moderne als verfijnde en ruime wagen vervult u elke missie in het hoogste comfort.

Veelzijdig interieur


Focus op u: bestuurdersgerichte cockpit

Zacht aanvoelende materialen zoals de hoogwaardige lederen zetelbekleding tillen het raffinement naar een nog hoger niveau. Die hoogwaardige uitstraling wordt versterkt in de kleurkeuze en de smaakvolle accenten van het ruime en stille interieur. Achterin beschermen donker getinte ruiten uw passagiers en bagage.

Met 552 liter aan bagageruimte vervoert u moeiteloos al uw bagage. Klap de bagagerails omhoog om alles op zijn plaats te houden en gebruik het bagagenet voor meer veiligheid. Of klap de driedelige achterbank (40:20:40) met een druk op de knop neer om het volume te maximaliseren.

Een kleine verhuizing? Geen probleem! Met neergeklapte achterbank beschikt u over een volume tot 1.686 liter. En dan zwijgen we nog over de vakken onder de vloer en de talloze hulpoplossingen. Een 12 V-stopcontact en uitneembare bagagelamp maken het pakket compleet.

Neem plaats in de comfortabele zetels, die u naar wens kunt verwarmen of koelen. Een of twee interieurkleuren? Stof of leder? De keuze is aan u. En voor nog meer gebruiksgemak opent de Smart Power Tailgate de kofferklep automatisch wanneer de Smart Key in de buurt is.

Drive wise


Heerlijk, zorgeloos rijden

Met behulp van sensoren zoekt de intelligente parkeerhulp (Smart Parking Assist System, SPAS) een geschikte parkeerplaats en stuurt het de wagen erin. U schakelt, remt en regelt de snelheid. Voor een overzicht van de omgeving rond uw auto roept u gewoon de 360°-camera (Around View Monitor) op.

Door u te waarschuwen en automatisch af te remmen, helpt de autonome noodremhulp (Autonomous Emergency Braking, AEB) ongevallen te voorkomen. Een radar in de voorbumper en een camera op de voorruit detecteren gevaren aan de horizon, denk maar aan voetgangers en andere wagens.

Het Lane Keeping Assist System (LKAS) is een rijstrookassistent die u met visuele en auditieve signalen waarschuwt wanneer u van uw rijstrook afwijkt zonder uw richtingaanwijzer te gebruiken. Het systeem stuurt ook tegen. De Speed Limit Information Function (SLIF) geeft snelheidsbeperkingen en inhaalverbodsborden weer op het instrumentenbord.

Ontdek DRIVE WISE, Kia's toekomstige generatie van rij- en hulpsystemen.<sup>1</sup> Innovaties die gevaren detecteren en de weg veiliger helpen te maken. Omdat zorgeloos rijden nog leuker is.