Optima PHEV vanaf € 46.240

Design


Indrukwekkend vanuit elke hoek

De nieuwe Kia Optima Plug-in Hybrid zal niemand onberoerd laten en luidt een nieuw designtijdperk in bij Kia. Onze ontwerpers zijn erin geslaagd om stijl, duurzaamheid en de jongste hybride-innovaties te verenigen tot een uitgekiend geheel. Het resultaat is een oplaadbare hybride zoals u die nooit eerder hebt gezien.

Stijlvol aerodynamisch: deze intelligente en mooie auto kan prat gaan op sportieve lijnen en dynamische afmetingen. Geniet van goed verlichte wegen en een lager energieverbruik dankzij de opvallende led-koplampen. Het element in de kleur 'eco blue' naast het radiatorrooster zet de milieuvriendelijke uitstraling kracht bij.

Rijden met een hybride


Twee motoren, één auto

Ervaar een nieuw soort van efficiëntie en een groter elektrisch rijbereik dan bij klassieke hybridewagens. Benzine- en elektromotoren maken het rijden aangenaam en efficiënt. En voor nog meer gemoedsrust zorgen het onderhoudsgemak en de zeven jaar garantie van Kia ... ook op de batterij.

Schakelt naadloos over tussen benzine en elektriciteit – of een combinatie van beide. Regeneratief remsysteem zet kinetische energie om in stroom om de batterij op te laden. De auto is uitgerust met een 220 V-stopcontact en werkt met een Type 2-kabel voor eenvoudig laden aan een thuisstopcontact.

Ervaar het beste van twee werelden. De nieuwe Kia Optima Plug-in Hybrid combineert een 2.0 GDi-motor met een elektromotor en een grote batterij. Zo geniet u van een totaal motorvermogen van 205 pk en een rijbereik van 980 kilometer.

Drive wise


Heerlijk, zorgeloos rijden

Met behulp van sensoren zoekt de intelligente parkeerhulp (Smart Parking Assist System, SPAS) een geschikte parkeerplaats en stuurt het de wagen erin. U schakelt, remt en regelt de snelheid. Voor een overzicht van de omgeving rond uw auto roept u gewoon de 360°-camera (Around View Monitor) op.

Door u te waarschuwen en automatisch af te remmen, helpt de autonome noodremhulp (Autonomous Emergency Braking, AEB) ongevallen te voorkomen. Een radar in de voorbumper en een camera op de voorruit detecteren gevaren aan de horizon, denk maar aan voetgangers en andere wagens.

De verkeersbordenherkenning (Speed Limit Information Function, SLIF) geeft snelheidsbeperkingen en inhaalverbodsborden weer op het instrumentenbord.<sup>1</sup> Lane Keeping Assist System (LKAS) is een rijstrookassistent die u met visuele en auditieve signalen waarschuwt wanneer u van uw rijstrook afwijkt zonder uw richtingaanwijzer te gebruiken. Het systeem stuurt ook tegen.

Ontdek DRIVE WISE, Kia's toekomstige generatie van rij- en hulpsystemen.<sup>1</sup> Innovaties die gevaren detecteren en de weg veiliger helpen te maken. Omdat zorgeloos rijden nog leuker is.